7.ročník turnaje FCS

Letošní ročník turnaje poboček FCS ovládli sparťani z Turnova

V neděli dne 7.7. 2023 se na Strahově, v tréninkovém centru Sparty, konal 7. ročník turnaje poboček FCS. Tentokrát se přihlásilo 10 poboček, tradičně se hrálo v základní části ve dvou skupinách, systémem každý s každým, 1x 15 minut. Při zahájení se ještě předal dres a poblahopřálo jednomu z předsedů pobočky k nedávnému životnímu jubileu. Základní skupiny přinesly vyrovnané boje a lepší výchozí pozici si do play off uhrály týmy ze Zruče nad Sázavou a Turnova.

 V polední pauze, která oddělovala základní a vyřazovací část, jsme přivítali vzácného hosta, jímž byl bývalý hráč Sparty Martin Frýdek st., který dorazil účastníky turnaje pozdravit.

Po společném focení s pohárama pro Mistra ligy a pro vítěze Mol cupu, které si také žádaly velkou pozornost, následovala vyřazovací část a jak už to bývá na těchto turnajích, umístění ze základních skupin není vždy uplně rozhodující.

Hned v prvním play off zápase vypadl vítěz skupiny A, tým Zruč nad Sázavou se čtvrtým týmem z B skupiny s Opolanama. Vítěz druhé skupiny Turnov  roli favorita potvrdil a postoupil do semifinále. Spolu s nimi také letos posílený Týnec nad Sázavou a tradiční účastník tým Přelouče.Ten také nakonec vybojoval třetí místo když ve vyrovnaném zápase o bronz porazil těsně Týnec nad Sázavou.

Zápas o vítězství v turnaji byl reprízou loňského finále a tentokrát byli úspěšnější hráči FCS Turnov a zaslouženě si odvezli oba poháry pro vítěze turnaje.

 Celý den panovala  ve sparťanském prostředí Strahovského centra příjemná atmosféra, umocněná ziskem double z letošní sezony. Na závěrečném vyhlášení byly oceněni jak nejlepší týmy, tak i nejlepší brankář, střelec a hráč turnaje.

 Podle ohlasu zůčastněných se sedmý ročník turnaje vydařil, a budeme se těšit na příští ročník, snad s účastí dalších poboček FCS...

Poděkování patří členům výboru FCS, a všem kteří pomohli s organizací…

Ať žije Sparta !!!  Ať žije Fan Club Sparta  !!!

S.Kunert, FCS

 

Výsledky:

Nejlepší brankář :  Martin Hadvičák – FCS Opolany

Nejlepší střelec: Oleksandr Derevianko – FCS Týnec nad Sázavou

Nejlepší hráč : Petr Havel – FCS Turnov

 

Pořadí týmů:

    1.     FCS Turnov

    2.     FCS Opolany

    3.     FCS Přelouč

    4.     FCS Týnec nad Sázavou

    5.     FCS Zruč nad Sázavou

    6.     FCS Podbořany

    7.     FCS Chomutov

    8.     FCS Jičín

    9.     FCS Bezno 

   10.  FCS Tábor